Hvordan styrker lærer og pædagoger de fire kompetencer; samarbejde, kommunikation, kritisk tænkning og kreativitet hos eleverne - enten gennem øvelser, benspænd eller vejledning? Kan et øget fokus på elevernes kompetencer påvirke den faglige læring positivt? Hvordan tager vi hånd om elever med særlige hensyn? Og hvordan strukturerer og organiserer vi innovative, autentiske læringsforløb ud fra FIRE-modellen - sådan helt lavpraktisk.
Hør fire lærer fortælle om deres refleksioner og erfaringer fra de første læringsforløb:
Charlotteskolen
Pernille Zacho er lærer på 4. årgang på Charlotteskolen og har siden 2017 arbejdet med innovative læringsforløb med denne årgang. I videoen fortæller Pernille om hvordan hun arbejder med båndtimer, samarbejdsøvelser, FIRE-modellen i praksis og løbende evaluering.
Hør også hvorfor motivation, sammenhold og handlekraft hos eleverne er øget samt hvordan elevernes klasseavis også har motiveret forældrene til at deltage aktivt i skolens arbejde.
Ole Rømer Skolen
Søren Vastring fortæller her om forskellige projekter med 3. og 4. årgang og hvilke udbytte, udfordringer og løsninger det har givet. Søren fortæller også om, hvordan arbejdsformen har motiveret eleverne og fået lærerne ind i en kreativ og problemløsende proces, når de skal tænke læringsmål ind i projektforløbene.
Søren giver sit bud på, hvordan kompetenceudviklingen kan bruges i praksis og til udvikling af projektforløbene.
Torstorp Skole
I denne video fortæller Hanne Støy om lærerteamet og 7. klasses fra Torstorp skole erfaringer med det innovative, autentiske læringsforløb; ”Hvad er et godt udeliv for dig?”. I projektet har 7. klasse benyttet sig af makkerskoleordningen og interviewet 2. klasse på Reerslev skole. Årgangen har haft fokus på, hvad det vil sige at have en ekstern samarbejdspartner og have ansvar for at skulle aflevere et produkt til dem.
Eleverne har arbejdet matematisk med målestoksforhold, hvilket har udfordret dem specielt i udarbejdelsen af deres prototyper. Projektforløbet blev afsluttet med en fernisering for 2. klasse fra Reerslev skole, som også fik de færdige produkter med hjem.
Borgerskolen
Louise Greve er lærer på Borgerskolen og giver her et indblik i 4. årgangs læringsforløb. Årgangen har arbejdet med affald i verdenshavene under fagene dansk, natur/teknik og håndværk/design og inkluderet flere forskellige eksterne partnere undervejs. Lærerne har i dette forløb valgt at forlænge FIRE-designets forståelses- og realiseringsfase.
I videoen fortæller Louise om elevernes forskelligheder i forhold til faglige, sociale og personlige kompetencer samt hvordan teamet har arbejdet med særlige hensyn til specifikke elever.
Mølleholmskolen
4.c på Mølleholmskolen havde i fire uger projekt om de globale miljøproblemer. Klassen undersøgte og lærte alle de forskellige ord, der bliver brugt i forbindelse med miljødebatten. Desuden havde de besøg af miljøorganisationen NOAH, lavede miljødemonstration og sluttede af med at lave en musikvideo, der indeholdt det lærte. Teksten til sangen er skrevet af eleverne selv.