Konference: Fremtidens skole

700 fik en forrygende start på skoleåret, da praktiske pointer og store visioner blev videregivet på konferencen Fremtidens skole - i praksis.

Fremtidens skole – i praksis

Det var overskriften på Høje-Taastrup Kommunes store konference, som i august 2017 blev afholdt for samtlige medarbejdere på kommunes skoler. Konferencen var startskud til dialog om, hvordan vi i Fremtidens skole gør tingene i det daglige.

Formålet var, at alle deltagere fik inspiration til sin egen skolepraksis. Fx. hvordan vi tilrettelægger undervisning, der i endnu højere grad vægter kreativitet, kritisk tænkning, samarbejde og kommunikation.

Inspiration fra High Tech High og danske eksempler

Et af dagens mange spændende indslag kom fra Larry Rosenstock, der er leder af de vidt berømmede High Tech High-skoler i Californien. Her arbejder de med en helt ny skoletype, som i høj grad er inspiration for Læringshus Nærheden.

Konferencen bød på 10 workshops med repræsentanter fra danske skoler og eksperter, som har eksperimenteret med udviklingen af nye undervisnings- og læringsformer. Fx foreningen Coding Pirates, Sengeløse Skole, Kjellerup Skole, Øster Farimagsgade Skole, Autens, Teknologisk Institut, Københavns Professionshøjskole og LEGO Education.

Luk alle
Udfold alle